Levélpapír

A szállodai levélpapír sokszor kerül elő a vendég látogatása során, több dologra lehet felhasználni, mint sok más cégnél. Méretbeli különbségek is lehetnek, hiszen alakjuk, és nagyságuk is eltérhet a megszokott A/4-es formátumtól.

levélpapír

Szállodai levélpapír típusai

Egy szálláshelyen nem csak a recepción, hanem a szobákban is lehet szükség arra, hogy papírra írjanak. Míg a recepción az útbaigazításhoz, és számtalan másra, úgy a szobákban a vendég saját felhasználására lehet szükség a papírra. Ha már papír, akkor használjon céges levélpapírt, hiszen így mindenki fejében jobban rögzül a márka. Arról nem is beszélve, ha netán levelét erre a papírra írja, még terjeszti is a szálloda hírét!

  • Recepcióra: Az a/4-es méretben mind irodai, vagy céges levelezésre használható, mind a vendég részére kiadható

  • Szobákba: szobákba kisebb formátumú levélpapírt helyezhetünk el, így egyszerre járhatunk a vendég kedvébe, és terjeszthetjük a szállás ismertségét

  • Falragaszként: Sokszor kell hirdetményeket, tájékoztatókat, esetleg masszázsidőpontokat, szolgáltatásokat liftbe, folyosóra, ajtókra ragasztani. Ahelyett, hogy ezt fehér lapon tenné, használja arculatához igazított levélpapírját. Olcsó, és mutatós megoldás.

Arculat része

A levélpapír az arculattervezés során szokott elkészülni, a névjegykártya , a logó és egyéb arculati elemekkel együtt. De ha külön készül is, tartalmaznia kell a szálláshelyre illő jegyeket, a felismerhetőség és beazonosíthatóság miatt. Ez marketing szempontból sem elhanyagolható, hiszen a levélpapír is lehet olyan reklámhordozó, amit a vendégek hazavisznek, és másoknak is megmutathatnak. Innentől nem kell rossz szemmel nézni, ha a szobából minden elvihető magazint és papírt magával visz a vendég!

A design

A túldíszítés, mint ahogy sehol, itt sem szerencsés választás. Figyelembe kell venni ugyan, hogy információkat is közvetít az anyag, elsődleges funkciója mégis az írható felület, aminek a mondanivalójáról nem szerencsés elterelni a figyelmet.