Honlapkészítés menete

Máshogy készül egy oldal, ha már volt honlapja, és máshogy, ha még nem. Mindenképp szükség van viszont egy alapos stratégiai tervezésre mielőtt a megvalósításhoz látnánk. A folyamat tehát: vizsgálat, tervezés, kivitelezés, utómunkálatok. Hogy néz ki pontosabban? Leírjuk Önnek a honlapkészítés menetét.

Honlapkészítés menete

honlapkeszites meneteHa már van honlapja

Vizsgálat

Először is megvizsgáljuk honlapjának jelenlegi helyzetét, hiszen az eddigi hibákból és működő elemekből tanulva előnnyel indulunk neki a honlapkészítés folyamatának. A vizsgálat során elemezzük az oldal statisztikáját, megvizsgáljuk a keresőkben elért pozíciókat, hány kulcsszóra jelenik meg az oldal, milyen Page Rank értéke van a Google szemében, illetve hány link mutat rá. Ezek alapján fel tudjuk mérni, milyen feladatokat kell ellátni, az eredmény javítása érdekében.

Tervezés

A felmérés alapján javaslatokat teszünk az oldal funkcióira, menüpontjaira, összegyűjtjük a szükséges anyagokat (amennyiben ránk bízza a marketing szövegírást, magunk írjuk meg), és megtervezzük a honlap alapját, amit kép formátumban csiszolunk addig, amíg a megfelelő külalakot el nem éri.

A képi és szövegvilág nagyon fontos eleme az oldalnak a honlap design úti cél választásnál, vagy szálláshely választásnál egyaránt döntő, hiszen minél jobban bele tudja élni magát a vendég a környezetbe, minél jobban bemutatja az ott kapott szolgáltatásokat, annál vonzóbb lesz számára a hely.

Kivitelezés

Miután minden anyag összegyűlt, elkezdjük a fejlesztést, azaz beállítjuk a tartalomkezelő rendszert, aminek a könnyen kezelhető adminisztrációs felületén Ön később változtatni tudja a honlap tartalmát. Feltöltjük rá a megírt tartalmat, és beállítjuk a kiegészítő funkciókat, mint például a megrendelés vagy vendégkönyv modult. Ezzel a honlapkészítés alapja készen is van.

Utómunkálatok

Igény szerint marketing technikákat alkalmazunk honlapján, amiknek segítségével egyre több vendéget tud elérni. Ilyen megoldások a keresőoptimalizálás, hírlevél rendszer indítása, vagy más honlapokkal való építő kapcsolat kialakítása.

A kiegészítések már a marketing témakörét érintik, így ezekről a hotel marketing rész alatt talál bővebb leírást.

Ha még nincs honlapja

Az első honlap készítése hasonlóan történik, mint az újratervezés, azzal a különbséggel, hogy itt nem tudjuk leelemezni az előző oldalt, és annak hibáiból tanulni. Ezért a konkurencia oldalaira kell helyezni a hangsúlyt, és annak a hibáit és előnyeit kell kihasználnunk.
Ügyfeleink előnyt élveznek, hiszen a SzállásMarketing csapatunk azon dolgozik, hogy a témában minél nagyobb rutinra tegyen szert, így találgatások nélkül tudjuk elsőre is vendégszerző honlapját kialakítani.