Hotel marketing tudástár vendégszerzéshez

online marketingAzért írtam meg a Hotel marketing cikkeket, hogy megismertesselek az alapfogalmakkal, legfontosabb alapokkal és könnyebben megértsd miről szól egy szálláshely internetes jelenléte.

Az interneten mindent mérni kell, így lehet több foglalást szerezni. Ez a lehetőség teremeti meg a hirdetések, és az egész online marketing stratégia hatékonyságának növelését.
Erről tanulhatsz itt:

  • Alap működési elvek

  • Alapvető teendőket mutatok

  • Gyakorlati tippek


Ne felejts el kérdezni zárt Facebook csoportomban!


Lokális Online Marketing
Featured

Lokális (helyi) online marketing teljes útmutató

A lokális online marketing olyan helyi vállalkozásoknak biztosít megtalálhatóságot, akik fizikai üzlettel rendelkeznek. Gondoljunk bele, hányszor keresünk környezetünkben lévő helyekre és ebből hányszor megyünk el oda és vásárolunk is!

Google Cégem turizmus

Google Cégem használata a turizmusban

A Google a cégeknek már régóta kínál különleges megjelenítési formát a keresőjében és a térképen, de az algoritmusok fejlődésével ennek a céges kártyának egyre nagyobb jelentősége van. A turizmusban kiemelt fontossággal bír, hiszen mozgás közben - mobilkészülékeinken - illetve utazás megtervezéséhez is használjuk a Google keresőt és térképet, ahol az eszköz jobb megjelenést biztosít.

Yield Management hotel
Featured

Yield Management szállásoknál

A foglalás menedzsment eszköze. A foglalás utolsó szakaszában van rá szükség az optimális ár elérése érdekében. A Yield management (más néven eredményoptimalizálás) nem változtat a szobák árán, sem a szobák mennyiségén, viszont maximalizálni próbálja a bizonyos árért eladható termékek, packagek számát a magasabb profit érdekében.

Audit, hogyan elemezz
Featured

Audit - Hogyan elemezd saját szállásod jelenlétét?

Elemzés nélkül neki se vágj az online marketing tevékenységeidnek, mert csak több munkát adsz magadnak, és az eredményességed azon múlik, hogy milyen alapot építesz magadnak. Egy audit során kiderül, milyen irányba indulj el, ki a célcsoportod, és milyen stratégia mentén kell haladnod.

Konkurencia elemzése
Featured

Konkurencia elemzés, amit el kell végezz

A konkurensek vizsgálata elengedhetetlen feladat ahhoz, hogy megtudd, milyen felületekkel találkozik vendéged foglalás közben, és milyen fejlesztéseket kell megtenned online felületeiden ahhoz, hogy Te vidd el a legtöbb foglalást.

Revenue Management szállásoknál

Revenue Management szállásoknál

A Revenue Management jelentése magyarul Szállodai hozammenedzsment, de hívják időszakos árképzésnek vagy dinamikus árképzésnek és bevételgazdálkodásnak is. Segítségével változó szobaárakat valósítunk meg, így jobb megtérülésekkel számolhatunk szobakiadás terén.

10 lépés, hogy jobb Landoló oldalad legyen

10 lépés, hogy jobb Landoló oldalad legyen

A „Landing Page”, azaz érkezési oldal, a honlapod azon része, amit a látogatók érkezésére tervezel meg. Ilyen a nyitóoldalad, de külön tervezett fogadó oldalakat készthetsz kampányaidnak is. Mivel az emberek az első másodpercekben igen kritikusak, így a szállodai internet marketing kampányok egyik legfontosabb részévé vált a landoló oldal.

10 honlap hiba

10+ alapvető honlap hiba és megoldása

Figyelem: ha ezt a 10 hibát kijavítod honlapodon, azonnal megnő hatékonysága! Összeszedtem az évek tapasztalatai alapján, mellyek a leggyakoribb szállásadói honlap hibák, melyeket azonnal ki kell javítani, ha foglalásokat szeretnél.

Kattintás alapú (PPC) hirdetésekkel foglalásokat szerezni?

A PPC, azaz a kattintás alapú hirdetés az online turizmus területén közkedvelt eszköz. Már-már mondhatnám, hogy behozhatatlan hátrányba kerül az a szálláshely, aki nem él a lehetőséggel. A Google AdWords, ETARGET, stb. hirdetések ugyanis célzottan jeleníthetők meg, és csak azon megjelenések után kell fizetni, amire rá is kattintottak.

Attól, hogy van egy honlapja, még nincs ott az Interneten!

Sokan képzelik, hogy attól, mert van egy honlapjuk, leülhetnek, és csak várniuk kell a foglalásokat. Egy idő után rájönnek, hogy hiába várnak, semmilyen eredményt nem érnek el, hiszen az oldalon nem esik elegendő látogatás.