Linkajánlás

A linkajánlás szerepe kettős. Más honlapokról szerzünk vele látogatókat, valamint a keresőkben is jó helyezést biztosítunk honlapunknak. A linkajánlás folyamata közben főleg témánkhoz kapcsolódó oldalakról szerzünk hivatkozásokat, de linkgyűjteményekbe, és más, témába vágó honlapokra is linkajánlásokat teszünk, így biztosítva a látogatói forgalmat.

Mára kicsit megváltozott a linkajánlás folyamata. Régebben ahol csak tudtunk, linkeket kellett elhelyezni, mára viszont ezt a módszert bünteti a Google. Óvatosan kell eljárnunk, és meggondolni hova tesszük ki elérhetőségeinket.

Linkajánlás

linkajanlasA linkajánlások szerepe kettős. Egyrészt más honlapokról látogatókat szerezhetünk segítségükkel, másrészt a Google keresőben is jobb pozíciót érhetünk el. Persze mindkettőhöz minőségi honlapra van szükség, ami a témába vág. Linkajánlásokkal növelhetjük szállodai honlapunk Google találati listájában elfoglalt helyét. Egy eredményes keresőmarketing szerves része a linkajánlás.

Mi az a linkajánlás?

Ha egy másik honlapra kiteszik szálláshelyünk linkjét, (vagy egy hírpoltálon megjelent cikkbe, cégkatalógusba, viszonteladói oldalra) amire kattintva a mi honlapunkra jut a látogató, azt a Google egy szavazatnak veszi, és növeli honlapunk értékét. Az interneten rengeteg lehetőség van, ahol megjelenhet oldalunk. Az egyszerűbb feladat az az, amikor linkgyűjteményekbe ajánljuk a linket (a leghíresebb magyarországon a lap.hu ), hasonló oldalakból van több száz, csak Magyarországon. Ezekre az oldalakra linkajánlást küldünk, és vagy egy robot, vagy egy ember fogadja, vagy utasítja el. Sikeres linkajánlás alkalmával oldalunk kikerül egy másik honlapra.

Mi a jó, és mit kerüljünk?

Ha szálláshelyet szeretnénk népszerűsíteni, akkor szállás témájú oldalakat kell megcéloznunk megjelenésünkkel is, tehát szállás, és a városunk témájával foglalkozó honlapokra kell linkajánlást tennünk, ugyanis a keresők sokkal többre értékelik ezt a linket, mintha mondjuk autószerviz témából kapnánk. A linkajánlás tehát az, amikor témába vágó oldalon jelenünk meg, a rossz pedig az, amikor semmiben sem kapcsolódik honlapunk témájához, vagy túl "vadul" rossz minőségű oldalakra kerülünk ki.

A linkgyűjteményeken kívül

Ha elfogytak az egyszerűbben elérhető regisztrálási helyek, akkor keményebb munka következik. Fel kell kutatni és valami megállapodásra kell jutni olyan honlapokkal, melyek megfelelnek nekünk, és megbeszélni tulajdonosukkal, milyen feltételekkel jelenhetünk meg honlapjukon. Ez a munka nyilván több időt vesz igénybe, mint a linkgyűjteményekbe történő automatizált linkajánlás, de ha az a lehetőség elfogyott, ez az egyetlen mődszer, hogy még több oldalunkra mutató linket szerezzünk.

 

 

Hogyan segíthetünk Önnek?

Linkajánlás szolgáltatásunkkal (igénytől függően) több száz weboldalra regisztráljuk honlapját, így emeljük annak értékét a Google találati listáján. Nem robotokkal, hanem manuálisan végezzük az ajánlásokat, így elkerüljük a Google büntetését. Csak minőségi honlapokra kerül ki szállodája, így egyre jobb pozíciója garantált!
ÍRJ MOST, ÉS KEZDJÜK EGY INGYENES BESZÉLGETÉSSEL