MICE turizmus (Üzleti turizmus)

A MICE turizmus más néven üzleti turizmus - de hívják hivatásturizmusnak is - egy külön idegenforgalmi ág. Több ágazat is külön szolgáltatásokat nyújt az üzleti utazók részére, mint a repülőkön a Business Class, vagy a törzsutasprogramok. A szállodák rugalmas pontrendszerekkel, kényelmi, vagy üzleti funkciókkal próbálják magukhoz láncolni MICE utasaikat.

mice turizmusA MICE turizmus definíciója szerint általában egy olyan út, ami jóltervezett napirend köré szerveződik, ami egy bizonyos témát jár körbe. A téma lehet hobbi, munka, vagy oktatási jellegű. A MICE eseményeket külön szakosodott irodák szokták szervezni, mert fontos az alapos tervezés.

MICE turizmus formái

Értekezletek, jutalomutak, konferenciák, kiállítások.

 

MICE rövidítés jelentése

Az üzleti eseményeknek számító szavakból tevődik össze a MICE jelentése. A mozaikszó, azaz a Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions (értekezletek, jutalomutak, konferenciák, kiállítások). Korábban olyan utazásra ezt használták, amin nagyobb utaslétszám, előre eltervezetten, bizonyos céllal vesz részt. Mára azonban, azért, hogy jobban megkülönböztessék a tágabb üzleti turizmustól, inkább értekezletszervezésként definiálják.

 

 

 

 
SZERETNÉL RÓLA BESZÉLNI?
ÍRJ MOST!